El Te Africà Rooibos




Prové de Sud Àfrica, el seu nom en llatí és Aspalathus Linearis. En realitat, no és ben bé un te, és l’escorça d’un arbust vermell. Ha passat de ser un gran desconegut a utilitzar-se en més de cent quaranta països. Fa milers d’anys que l’ésser humà l’utilitza com a infusió
Gent que havia viscut en terres africanes el va portar a Occident fins que es va aconseguir comercialitzar-lo. El Dr. Notier, metge i biòleg, es va adonar dels canvis en l’estat anímic de qui prenia la infusió, es va posar a fer un estudi per saber les seves propietats i característiques. Tot això passava els primers anys del 1.900 i no va ser fins el 1930 que es van decidir fer camps de cultiu amb aquest arbust a l’Àfrica.
El te rooibos no conté teïna i té un gust molt agradable, dolç. És ideal per tota mena de franja d’edat: nens, adults, gent gran. Pels esportistes serà un excel·lent antioxidant i regulador de l’estrès i per les persones sedentàries, ajudarà a donar vida i superar possible manca d’energia.
Les seves propietats antihistamíniques el fan molt útil per casos d’al·lèrgia a la primavera.
En trastorns digestius és completa tant en quadres de reflux gàstric com en gastritis, restrenyiment o diarrees, vòmits, nàusees, podent-se utilitzar amb tranquil·litat en moments d’embaràs.
Conté Fluor, Calci, Magnesi, per tant, és ideal per la boca, els ossos, dents, llagues... I també el contingut en Ferro, Potassi, Zinc no només reforça l’organisme sinó que el regula a nivell homeostàtic, pressió sanguínia, ajuda a l’aportació d’oxigen en la circulació, s’aconsegueix major agilitat muscular i mental.
És un excel·lent antioxidant, ric en vitamina C, per tant, també tindrà bona vinculació a nivell de mucoses respiratòries, genital i digestiva. Els flavonoides i el superòxid de dismutasa, la quercetina, son propietats potents d’antienvelliment i antioxidants. Gran regulador de l’ansietat, l’estrès físic i mental. Ajudant en moments importants on s’ha de fer un esforç estudiant o per la gent gran.
Al ser un excel·lent regulador i contenir potassi, és ideal per acompanyar tractaments en els que es vulgui aconseguir una pèrdua de pes. Regula la possible retenció de líquids que pot haver en l’organisme fent un efecte diürètic molt suau.
Pels nens, de ben petits, és ideal per suavitzar estats de nerviosisme que puguin derivar en còlics o situacions d'estrès que els petits viuen en els seus primers dies de llar d’infants o per la sortida de les dents.
D’altra banda, és molt aconsellable per estats d’ansietat i depressions. Regula el sistema nerviós, ajuda a tenir aquell punt de relaxació per dormir i poder-se refer del descans. No té propietats sedants sinó reguladores.
La posologia dependrà de la persona, les seves necessitats, però com dosificació estàndard, una tassa de rooibos a mitja tarda o una horeta abans d’anar a dormir és un excel·lent preàmbul per tenir un descans merescut. Tanmateix, com a substitut del cafè, també pot anar molt bé.
El podem trobar sense cap mena de complicació en botigues de dietètica i també en botigues especialitzades en tes. El trobarem en el seu estat natural o amb sabors (vainilla, xocolata, i tantes altres, com la imaginació del fabricant doni de sí).
Personalment, crec que és un luxe que l’hauríem de gaudir a diari!.

No hay comentarios: